Osteopatia

L’osteopatia, fundada per Andrew Taylor Still al 1874, és una ciència terapèutica basada en un coneixement precís de l’anatomia i fisiologia del cos humà. A través de diversos estudis, l’osteopatia identifica les disfuncions que provoquen un desequilibri de la salut.
La medicina osteopàtica pretén restablir els equilibris pertorbats en tots els nivells funcionals del cos humà. Basada en l’anatomia i la fisiologia del cos, l’osteopatia és alhora un art, una ciència i una tècnica.

estructural

Estructural

Es basa en un conjunt de tècniques manipulatives dedicades al restabliment biomecànic de l’aparell múscul-esquelètic, lligaments i fàscies. Se centra en la columna vertebral i en la resta d’ossos perifèrics.

visceral

Visceral

Les vísceres de l’abdomen o tòrax poden patir tensions i restriccions en la seva mobilitat que afectaran a la seva funció o que podran provocar dolor o molèsties en altres parts del cos.

craneal

Cranial

Dins del crani hi ha una membrana que envolta el cervell, que continua dins de la columna protegint la medul·la espinal i acaba en el sacre i còccix. El sistema nerviós central, al qual recobreix, controla la funció de cada òrgan, múscul i nervi al cos.